FOON

Door dOFT

Theater en Dans Een dynamische, verrassende en speelse danstheatervoorstelling waar tekst, beweging, muziek, acrobatie en installatiewerk samenvloeien.

“Kan ik u verbinden?”. Meer dan 50 jaar geleden verbonden telefonistes aan kruissnelheid bellers met elkaar. Via een ingewikkeld systeem van kabels kwamen krakende gesprekken tot stand. Volgens de strenge telefoonetiquette mochten de schakeldames zelf niet lachen noch praten met elkaar. Het was zelfs verboden om te fluisteren en ze mochten al zeker niet meeluisteren met de telefoongesprekken. Terwijl ze de wereld met elkaar in contact brachten, was onderlinge communicatie ten strengste verboden. Deze spannende frictie vormt het uitgangspunt voor de nieuwe dOFt-voorstelling FOON.

 

In FOON volgen we drie telefonistes aan het schakelbord: kanaal in en uit, meer, sneller, zonder stop, nooit genoeg. De gejaagdheid van de binnenlopende telefoontjes creëert een nerveuze en ongeduldige sfeer. De telefonistes leven in een fabrieksmatige wereld waarin ze telkens dezelfde handelingen herhalen. Hoe meer ze anderen connecteren, hoe meer ze zichzelf verliezen… De (menselijke) machines raken oververhit en alles valt stil. Zij, die altijd mensen met elkaar verbinden, worden hierdoor gedwongen om voor de eerste keer connectie te maken met elkaar. De vrees voor stilte maakt plaats voor de kracht van verbinding.

 

Choreograaf Piet Van Dycke & theatermaker Jonas Vermeulen creëren samen met drie fysieke spelers een poëtische en visuele beleving voor iedereen vanaf 6 jaar over de (r)evolutie van ik-zij naar wij. Durven we nog plaats te maken voor elkaar in een leven vol chaos?

Een omkaderende workshop rond bewegingstheater is mogelijk. Schrijf je in.

Credits

Dans, spel: Jotka Bauwens, Michèle Even, Sarah Vingerhoets - Choreografie: Piet Van Dycke - Tekst, regie: Jonas Vermeulen - Scenografie: Erki De Vries - Scenografische ondersteuning: Arjan Kruidhof, Arjen Schoneveld & Sibran Sampers - Kostuum: Elise Goedgezelschap - Muziekontwerp: Koen Brouwers & Jonas Vermeulen - Dramaturgie: Marie Peeters - Lichtontwerp: Raf Wouters - Artistieke productieleiding: Sam Cunningham - Coördinatie techniek: Daan tytgat - Techniek: Casper Van Overschee, Maarten Brants & Anton Spiessens                                                    

  

                            

 

                                                               

 

                                                    

                                

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar

Duur:

50 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap
Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas!
Ga naar www.voordeshow.be.

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
do. 25-04-2024 11:00 - 11:50 Zinnema 108 Reservaties zijn al afgesloten
do. 25-04-2024 13:30 - 14:20 Zinnema 61 Reservaties zijn al afgesloten