Oma vergeet-mij-niet

Door Theater Tieret

© Theater Tieret

Theater Kolder en ontroering, dicht op én onder de huid van uw en onze kleinste theatervrienden. Een verhaal bovenal om nooit meer te vergeten … of toch?

Lente helpt Oma verhuizen, nog snel voor de winter komt in zijn donkere, grijze pak. Een huis vol bloemen, spullen en gedachten, netjes geschikt in grote dozen. Vol flarden van lichte, vrolijke liedjes. Of dozen met lang vervlogen verhalen die steeds opnieuw verteld worden. Hoe dieper de rimpel op Oma’s gezicht, hoe ouder het verhaal. En natuurlijk dat ene kleine doosje met het Grote Geheim.

 

Maar hoe hard Oma ook haar best doet, toch blijven sommige dozen leeg. En net die dozen vallen haar het zwaarst.

 

 

OMA VERGEET-ME-NIET vertelt de geschiedenis van 2 vrouwen, jong en oud. Een kleindochter die nog alles wil weten voor de winter voorgoed blijft en een oma die zo weinig mogelijk wil vergeten nu Lente er nog is. Over elkaar vasthouden, je vastklampen aan herinneringen en ze toch moeten loslaten. Over mist in je hoofd en wat je mist in je hart. En over een geheim dat soms zo groot en zwaar kan wegen, dat je beter wacht tot er iemand is om het samen mee te dragen.

 

Voor OMA VERGEET-MIJ-NIET snijden de jonge actrice Michèle Even (Laika, 4 Hoog, dOFt, Abattoir Fermé …) en vaste Tieretwaarde Joost Van den Branden samen met de rock&rollste kindertheatermaker Raf Walschaerts het thema van het Grote Vergeten, dementie, aan. Dit resulteert in een beklijvend, bijwijlen hilarische voorstelling vol warme beelden, poppen en heerlijke muziekjes. 

Credits

Spel: Michèle Even, Joost Van den Branden - Scenario en tekst: Joost Van den Branden - Artistieke begeleiding: Raf Walschaerts - Poppen: Patrick Maillard - Muziek: Geert Noppe (Yevgueni) - Film: Wim De Baere - Kostuums: Heidelinde Vereecke - Techniek: Steven Bosmans

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar

Duur:

55 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap
Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas!
Ga naar www.voordeshow.be.

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
do. 19-10-2023 10:30 - 11:25 Zinnema 59 Reservaties zijn al afgesloten
do. 19-10-2023 13:30 - 14:25 Zinnema 34 Reservaties zijn al afgesloten
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reservaties zijn al afgesloten