Liyana

Door Aaron Kopp, Amando Kopp

Film Een straf staaltje grensoverschrijdende vertelkunst, een lyrische ode aan de creatieve geest en de kracht van verhalen.

Een groepje weeskinderen uit Swaziland bedenkt een verhaal. Ze fantaseren hoe de dappere Liyana op een tocht vertrekt om haar ontvoerde tweelingbroertjes te bevrijden. De jonge vertellers bedenken voor hun heldin een pad vol gevaren en betovering en putten hun inspiratie voor deze ontroerende documentaire uit hun eigen leven: hun duistere herinneringen en hun vrolijkste dromen.

 

De doorleefde verhalen van de vijf kinderen worden doorweven met subtiele animaties. Dankzij deze slimme esthetische aanpak krijgt Liyana tijdens haar tocht niet enkel te maken met geweld, honger en wanhoop, met brutale dieven en hapgrage krokodillen, maar is er ook plaats voor humor en een sprankeltje magie.

Deze documentaire met animatie kan kaderen in het bespreken van thema's als : Gezin en familie - Mishandeling - Onderdrukking - Armoede - Criminaliteit - BurgerzinIdentiteit (ik en de wereld) - Weerbaarheid - Ziekte en verlies - Multiculturele samenleving

De bijhorende lesbrief is hier een handig hulpmiddel bij.

Credits

Aaron Kopp, Amando Kopp - QA SZ - 2017

Engels gesproken - Nederlands ondertiteld

Doelgroep(en):

1M
Secundair - 1ste jaar
2M
Secundair - 2de jaar

Duur:

76 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
do. 08-02-2024 10:00 - 11:16 Zinnema 82 Reservaties zijn al afgesloten