Le dîner

Door KGbe & KOPERGIETERY Doble Mandoble

© Phile Deprez

Theater
De Brusselse gemeenschapscentra (N22) slaan de handen in elkaar om alle Brusselse leerlingen van de 3e graad LO een boeiende en intrigerende theatervoorstelling te laten beleven. Deze voorstelling bieden we aan in samenwerking met Kunst & Cultuur Sint-Pieters-Woluwe.

In een mix van fysiek theater, objectmanipulatie en hedendaagse clownerie, ontmoeten vijf vreemde personages elkaar voor een uitzonderlijk diner. 

De personages lijken verdacht veel op wereldleiders, waarvan het ego, de ambitie en de honger naar macht groter lijkt te zijn dan hun oog voor een ander. Ondertussen tracht de enige ober van het zonderlinge gezelschap alles krampachtig in goede banen te leiden. 


Maar of dit de wereld zal kunnen redden van hun onstelbare honger naar meer…?

 

Met Le Dîner serveren een crème aan internationale circusartiesten een heerlijke clowneske fabel. Smakelijk!

 

In de pers:
"Met zijn tragische ironie, klassieke setting en fysieke spektakel doet Le Dîner je zowaar denken aan de stille films van Charlie Chaplin. Inhoudelijk is dit stuk dan wel licht verteerbare kost, de goed gevulde trukendoos bewijst de veelzijdigheid van de makers en laat je nooit op je honger zitten. Smullen geblazen."
DE STANDAARD, G. Michiels 10/02/2020

 

De makers:

Gonzalo Alarcón richt zich specifiek op de kunst van de clownerie en fysiek theater.

Andrea Fidelio legt zich toe op fysiek theater, cabaret, straattheater, circus, performance en magie. 

- Doble Mandoble opgericht door tweelingbroers Luis Javier en Miguel Angel Córdoba Pelegrín maken erg visuele, theatrale, soms absurde voorstellingen waarin ze magie, acrobatie, objectmanipulatie en digitale kunsten tot in de technische puntjes combineren. 

Angela Malvasi is een zeer veelzijdige artieste, die we als danseres-poppenspeelster mogen bestempelen. 

N22 podium derde graad: 4 titels op 4 locaties verspreid over Brussel: Bambiraptor (De Kriekelaar Schaarbeek), De binnenkamer van Binta (Huis van Culturen Molenbeek), Het diner (W:Hall Sint-Pieters-Woluwe) en Wezen (Zinnema Anderlecht). Zowel magisch bewegingstheater, figurentheater als teksttheater en alles er tussenin.


Elke klas kan minstens 1 voorstelling bijwonen. 

 

Bereid de voorstelling voor met je klas met Voor de show: selecteer bij cultuurcentrum waar je naartoe gaat de website van het GC (schoolpodiumnoord, schoolpodiumnoordwest, schoolpodiumoost, schoolpodiumrinck, schoolpodiumzuid) waar je normaal participeert om het spel te spelen. 

Credits

Concept & creatie: Luis Javier Cordoba Pelegrín, Miguel Angel Cordoba Pelegrín, Andrea Fidelio, Angela Malvasi, Gonzalo Alarcón - Regie: Christine Rossignol - Coaching: Johan De Smet - Licht: Kris Van Oudenhove - Geluid: Jonas De Wulf -Techniek: Sam de Clercq, Niels Ieven, Sebastien Van Huffel - Kostuums: Zeli Bauwens - Productie: Polien Demeulemeester en Gielke Smet 
Met dank aan: La Roseraie, Espace Catastrophe, Archipel 19

Een productie van: Doble Mandoble, KGbe & KOPERGIETERY

Deze productie kwam tot stand met de steun van de Waals-Brusselse Federatie en de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid. Met de steun van Embajada de España en el Reino de Bélgica – Spain arts & culture.

Doelgroep(en):

5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Taalniveau:

Duur:

50 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling
Voorstellingen 3de graad worden aangerekend op basis van de gereserveerde aantallen.

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas!
Ga naar www.voordeshow.be.

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 20-02-2024 10:30 - 11:20 W:Halll volzet
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reservaties zijn al afgesloten