De binnenkamer van Binta

Door Aminata Demba & Laika

© Peggy Schillemans

Theater
De Brusselse gemeenschapscentra (N22) slaan de handen in elkaar om alle Brusselse leerlingen van de 3e graad LO een boeiende en intrigerende theatervoorstelling te laten beleven. Voor deze voorstelling werken we samen met Huis van Culturen en Sociale Samenhang van Sint-Jans-Molenbeek.

Binta is een rebels meisje. Ze verblijft in een kindertehuis en wacht samen met vriendje Youri op een bezoek van haar mama. Binta heeft een geheime binnenkamer met luikjes vol verhalen, geuren en objecten. Tijdens dit bezoekuur ben je welkom in haar wereld.  

Hoe is het om niet bij je ouders te wonen? Hoe is het om samen met andere kinderen een nieuw nest te moeten delen? Waarom kunnen sommige ouders soms een tijd niet voor hun kinderen zorgen? Hoe gaan kinderen om met gevoelens van gemis?  

 

De binnenkamer van Binta is een intieme zintuiglijke voorstelling vol muziek, humor en ontroerende, spannende verhalen over gemis én veerkracht. 

 

De makers:

Aminata Demba is als jonge maker en speler gefascineerd door de relatie tussen ouder en kind in extreme situaties. Voor De binnenkamer van Binta put ze inspiratie uit gesprekken met kinderen en volwassenen die zo’n scheiding moesten meemaken en met deskundigen die instaan voor de opvang. 

Hanneke Paauwe schrijft vanuit dit materiaal een fantasierijke vertelling vol rollenwissels, humor en relativering. Grimmig, troostvol en spannend. 

N22 podium derde graad: 4 titels op 4 locaties verspreid over Brussel: Bambiraptor (De Kriekelaar Schaarbeek), De binnenkamer van Binta (Huis van Culturen Molenbeek), Het diner (W:Hall Sint-Pieters-Woluwe) en Wezen (Zinnema Anderlecht). Zowel magisch bewegingstheater, figurentheater als teksttheater en alles er tussenin.


Elke klas kan minstens 1 voorstelling bijwonen. 

 

Bereid de voorstelling voor met je klas met Voor de show: selecteer bij cultuurcentrum waar je naartoe gaat de website van het GC (schoolpodiumnoord, schoolpodiumnoordwest, schoolpodiumoost, schoolpodiumrinck, schoolpodiumzuid) waar je normaal participeert om het spel te spelen. 

Credits

Concept en spel Aminata Demba - Concept en tekst Hanneke Paauwe - Eindregie Jo Roets - Muziek Sam Gysel - Scenografie Studio Kuurjeus - Kostuums Maartje Van Bourgognie - Dramaturgie Mieke Versyp - Zintuiglijk advies Peter De Bie

Doelgroep(en):

5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Taalniveau:

Duur:

60 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling
Voorstellingen 3de graad worden aangerekend op basis van de gereserveerde aantallen.

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap
Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas!
Ga naar www.voordeshow.be.

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
do. 25-01-2024 10:00 - 11:00 Huis van Culturen en Sociale Samenhang volzet
do. 25-01-2024 13:30 - 14:30 Huis van Culturen en Sociale Samenhang volzet
vr. 26-01-2024 10:00 - 11:00 Huis van Culturen en Sociale Samenhang volzet
vr. 26-01-2024 13:30 - 14:30 Huis van Culturen en Sociale Samenhang volzet
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reservaties zijn al afgesloten