Voor jou wel 1000 maal

Door: Kunst Z

Theater Een sprankelende theatervoorstelling van de bestseller 'De Vliegeraar'.

Twee jongens Amir en Hassan groeien samen op in Kabul. Op een dag komt er op wrede wijze een einde aan hun bijzondere vriendschap. Amir en zijn vader vluchten voor de oorlog naar de Verenigde Staten, waar ze een nieuw bestaan opbouwen, maar Amir slaagt er niet in Hassan te vergeten. De ontdekking van een schokkend familiegeheim voert hem terug naar Afghanistan, waar Amir wordt geconfronteerd met spoken uit zijn verleden. Zijn voornemen om de oude schuld jegens Hassan in te lossen sleept hem mee in een huiveringwekkend avontuur.

Voor jou wel 1000 maal is een eerste regie van Aïcha Cissé. Ze werkte voor deze voorstelling samen met 10 studenten en kunstenaars van kunstZ. Sommige spelers staan voor het eerst op het podium, anderen hebben al wat podiumervaring. De tekst is een eigen bewerking en vertaling gebaseerd op het script "The Kite Runner" van Matthew Spangler naar het  boek “De Vliegeraar” van Khaled Hosseini. 

Het is een verbindend verhaal waar iedereen zich mee kan identificeren en waar een aantal universele thema’s als familierelaties, verraad en herstel aan bod komen.

 


kunstZ is een organisatie die inzet op de opleiding, ondersteuning en begeleiding van acteurs en podiumkunstenaars van diverse origine.  

kunstZ gebruikt de diversiteit van onze samenleving als motor voor de vernieuwing en verbreding van de kunsten. kunstZ ondersteunt nieuwe makers om aan de slag te gaan met inhouden die ze zelf aanbrengen. Sinds 2008 zet kunstZ zich in voor talent met diverse etnisch-culturele achtergrond. Van een singulier project evolueerde kunstZ tot een organisatie waar performers en makers zich kunnen ontwikkelen op het gebied van theater, dans en film. De culturele achtergrond is een belangrijke inspiratiebron. Onze jonge talenten werken met kunstenaars uit verschillende disciplines en ontwikkelen zich tot performers, docenten en professionele makers.

Meer info: www.facebook.com/kunstz


Credits

Spel  Adam Bablis - Behzad Khederli – Francisco Manzano Ramirez – Hamid Khan - Hassan RaadD Marhon - Mahmood Alrawi - Mohamed Dahman el Haimoud - Su Meya Yaman - Yousif Sabhan Ibrahim - Reyad Benkerroum -  Regie Aïcha Cissé -  Regie assisentie Ingrid Stals - Vertaling Duraid Abbas Ghaieb - Muziek Boubacar Macalou – Techniek Louai Hashem -  Stage manager Hussein Shabeeb - Coaching Greet Vissers

Doelgroep(en):
4M Secundair - 4de jaar
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
ma 15.06.2020 10:00 - 11:20 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) 140 Log in om te kunnen reserveren
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Log in om te kunnen reserveren