Lion

Door: Garth Davis

Film Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn dertigste op zoek naar de plek waar hij een kwart eeuw geleden zijn familie kwijtraakte. 

De vijfjarige Saroo komt per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert, ver weg van zijn thuis en familie. De kleine jongen heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta, wordt de jongen opgenomen in een weeshuis. Uiteindelijk wordt hij daar geadopteerd door een Australisch echtpaar.
Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn dertigste op zoek naar de plek waar hij een kwart eeuw geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Dit verbazingwekkend waargebeurd verhaal zal niemand onberoerd laten. De vertolking van zowel de jonge (Sunny Pawar) als de volwassen Saroo (Dev – Slumdog Millionaire – Patel) maakt indruk.

Gérard Bocquenet, directeur UNICEF: “De problematiek die aangekaart wordt in Lion is relevanter dan ooit nu er bijna 50 miljoen kinderen over de hele wereld ontworteld worden. Lion herinnert ons eraan dat we moeten samenwerken als we die problemen willen oplossen.”

Salman Rushdie: “Lion heeft me diep geraakt. De monoloog van de adoptiemoeder (Nicole Kidman) waarin ze Saroo de waarheid vertelt is één van de krachtigste scènes van de film.”


Garth Davis - AU GB US - 2016
Engels gesproken - Nederlands ondertiteld

Themas: Gezin en familie - Volwassen worden -  Ziekte en verlies   Burgerzin – Armoede – Identiteit – Weerbaarheid 

Inspiratie op interest: https://www.pinterest.com/jefindeklas/lion/

Bij deze film hoort een lesmap.Credits

Langspeelfilm van Garth Davis – AU GB US - 2016

Engles/Marathi gesproken - Nederlands ondertiteld

 

Doelgroep(en):
3M Secundair - 3de jaar
4M Secundair - 4de jaar
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 Lion.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
vr 20.03.2020 10:00 - 11:58 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) 34 Log in om te kunnen reserveren
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Log in om te kunnen reserveren