Sira & de MicMac Studio

Door: ZEBARBAR & Villanella

Theater ZEBARBAR bewerkt een oude mythe tot een swingend stuk jeugdtheater met humor en vaart.

Yamina en Julia zijn actrices in de MicMac Studio, een beroemde opnamestudio waar de stemmetjes van animatiefilms worden ingesproken. Vandaag gaan ze aan de slag met een nieuwe film, waarin het avontuur van Sira verteld wordt. 

Sira woont in het mooiste en coolste dorp van de wereld. Iedereen is er gelukkig en daarvoor zorgt de Kangoerang. Hij is een mysterieuze tovenaar die er strikte regeltjes op nahoudt. Wat er gebeurt als iemand deze overtreedt, is niet bekend, want niemand heeft het ooit gedurfd. 

Tot Sira op een dag het gezag van de Kangoerang in vraag stelt.  

Een ramp dreigt voor het hele dorp…  

Is Sira te ver gegaan? 

 

SIRA & DE MICMAC Studio is een komedie, waarbij het verhaal in de film lijkt te worden voortgezet in de studio . Tussen de twee actrices ontstaat immers een gelijkaardig conflict: jeugd versus gezag, vrijheid versus regels.  

Speciaal voor de voorstelling maakte ZEBARBAR, samen met animatiefilm-maker Gerd de Kinderen, een poëtische en ook grappige animatiefilm, gebaseerd op het oude Ghanese Sira-verhaal. De film en de projecties maken deel uit van het verhaal en de theatraliteit. Livemuziek, gecomponeerd door Han Stubbe (DAAU), versterkt de filmische ervaring. 

 


In de MicMac Studio ontdekt het publiek tegelijkertijd hoe een animatiefilm wordt ingesproken en hoe een soundtrack wordt gemaakt.
Wie dit zelf eens ervaren wil, schrijft best in op de workshop Bruittage. Hier gaan we op beeldmateriaal van de animatiefilm uit de theatervoorstelling zelf een geluidsband maken met recyclage materialen.


Credits

Spel: Julia Ghysels en Yamina Takkatz 

Concept: Yamina Takkatz 

Compositie: Han Stubbe 

Livemuziek (fluit en toetsen): Sarah Vermeyen 

Animatie: Gerd de Kinderen 

Doelgroep(en):
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar


Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 03.03.2020 10:30 - 11:25 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) 21 Log in om te kunnen reserveren
di 03.03.2020 13:30 - 14:25 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) volzet
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Log in om te kunnen reserveren