Woestzoeker

Door: Theater Antigone

Theater WOESTZOEKER is een voorstelling van Theater Antigone en Theater Artemis over verwoed tegen de stroom in zwemmen. Want tegen de stroom in heeft wel degelijk zin. 

WOESTZOEKER is een bitterzoete, maar vrolijke, van de pot gerukte voorstelling over hoe een groeiende sociale ongelijkheid ook het onderwijs aantast. Twee woeste zoekers trekken hartstochtelijk ten strijde tegen een vijand waarvan iedereen zegt dat hij niet te kloppen is: armoede. 

Na het hyperkinetische Bekdichtzitstil (2014) schrijven Raven Ruëll en Jan Sobrie opnieuw een lofzang op het roekeloze en losbandige kind dat anders is. Sophie Warnant en Dries Notelteirs spelen twee kinderen die elkaar vinden in eenzelfde situatie. Met (geïmproviseerde) instrumenten brengen Keimpe De Jong en Arend Niks een soundscape live op de scène. 

 

 

 

 


De grootste troef van Woestzoeker is de speelse, gelaagde tekst. En de precieze regie van Raven Ruël slaagt erin om de karakters van Sammy en Ebenezer in tedere, humoristische tinten te schilderen. (Theaterkrant)

Woestzoeker kiest een eenduidige richting. In het goed gedoseerde verhaal loopt de toenadering van de twee jongeren paralle met hun sociale strijd. Humor en fantasie geven Woestzoeker een eigen smoel. (De Standaard)

Een emotionele en toch humoristische tekst uit het leven gegrepen, die je meeneemt in de magische denkwereld van twee kinderen. (jury Nederlands-Duitse Kinder- en jeugdtheater festival KAAS & KAPPES waar Woestzoeker de eerste prijs won).


Bij deze voorstelling hoort een omkadering.


Credits

Coproductie Theater Antigone & Theater Artemis - Spel Dries Notelteirs, Sophie Warnant - Regie Raven Ruëll - Tekst Raven Ruëll, Jan Sobrie - Livemuziek Keimpe De Jong, Arend Niks 

 

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar


Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 06.02.2020 13:30 - 14:50 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) 150 Log in om te kunnen reserveren
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Log in om te kunnen reserveren