Meneer Linh

Door: Theater Tieret

Theater Tieret bewerkte ‘Het kleine meisje van meneer Linh’, het meesterwerk van de Franse auteur Philippe Claudel, tot een heel eigen, bijtend actueel verhaal over vluchten en thuiskomen, over verlies en vriendschap.

Daar staat Meneer Linh, achteraan op het dek van een boot. In zijn armen houdt hij een lichte koffer en een baby, nog lichter dan de koffer. Niemand weet dat hij Meneer Linh heet, want iedereen die dat wist is dood. In de koffer zitten een paar kleren, één foto en een linnen zakje met een handvol aarde. Aarde van zijn land dat hij nu steeds kleiner en kleiner ziet worden, tot het achter de horizon verdwijnt. En dan nog. Dan nog blijft hij staan en zoekt hij in de verte naar de verwoeste kusten van zijn land. 

Een theatervoorselling vanuit een fascinatie voor dit wonderlijk verhaal, vanuit een oprechte bezorgdheid over het hier en nu, maar ook vanuit een onstuitbare hoop. En vooral vanuit de overtuiging dat dit verhaal hier en nu moét gebracht worden. Nu meer dan ooit.  


Bij deze voorstelling hoort een inleiding in de klas.


Credits

Spel: Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden, Mohammed Tajaouart

Scenario en tekst: Joost Van den Branden (vrij naar Philippe Claudel)

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar


Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
ma 21.10.2019 10:30 - 11:25 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) 200 Log in om te kunnen reserveren
ma 21.10.2019 13:30 - 14:25 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) 25 Log in om te kunnen reserveren
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Log in om te kunnen reserveren