Wat me niet breekt

Door: Stichting Dox

Theater WAT ME NIET BREEKT, dé survivalgids voor jongeren die zich zonder ouders door het leven moeten slaan.

Wat me niet breekt; maakt mij niet noodzakelijk sterker 

We worden allemaal geboren uit twee mensen die we niet zelf hebben gekozen, onze ouders. We kunnen van ze houden of ze haten. Ze zijn streng, los, lief, ouderwets, kinderachtig, knuffelig, luidruchtig of zwijgzaam… en altijd wel ergens om ons heen. Zelfs als ze er niet zijn, hoor je ze in je hoofd met goede raad. Maar hoe is het om op te groeien als ze er níet voor je zijn? Dat verhaal wordt nauwelijks verteld…

In WAT ME NIET BREEKT voel je hoe het is om zonder ouders tiener te zijn. Hoe doe je dat? Wat mis je? Wie helpt je? Wat voel je? Wat maak je mee? Dwain is opgegroeid in een tehuis. Jami is opgevoed in een familie zonder vader. Saida is met haar moeder naar Nederland gevlucht. Lea haar moeder is overleden. Yannick groeit op achter zijn computer. Een survivalgids voor self-madejongeren die zich zonder ouder(s) door het leven slaan. 

De makers 
Na het grote succes van de voorstelling Bromance, duiken regisseur Timothy de Gilde en schrijver Joachim Robbrecht opnieuw in de belevingswereld van de jongeren. In de nieuwe voorstelling van DOX krijgen de jongeren die opgroeien zonder ouders een stem. Autodidact en upcoming choreograaf Dalton Janson neemt de choreografie voor zijn rekening. Timothy schuwt geen gevoelige onderwerpen. Hij laat zijn personages oprecht met gewichtige kwesties worstelen en verliest daarbij nooit hun kwetsbaarheid of geloofwaardigheid uit het oog. 

https://www.facebook.com/wijzijndox/

 

 

 

 


DOX ontwikkelt interactief en digitaal lesmateriaal. In dit lesmateriaal worden jongeren direct aangesproken op het onderwerp en worden er opdrachten gegeven die ze in de klas kunnen doen. Dit dient als voorbereiding op het voorstellingsbezoek met begeleiding van een docent.


Credits

Met o.a. Nastaran Razawi Khorasani, Olaf Ait Tami, Nimuë Walraven en nieuwe DOX talenten

Regie door drievoudig Zilveren Krekel winnaar regisseur Timothy de Gilde 

Doelgroep(en):
3M Secundair - 3de jaar
4M Secundair - 4de jaar


Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 22.10.2019 13:30 - 14:30 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) volzet
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Log in om te kunnen reserveren