Esperanto

Door: Het Nieuwstedelijk (LUCAS DERYCKE)

Theater Noord-Griekenland. Jasmin en Hanna, twee twintigers, gaan als vrijwilliger aan de slag in een vluchtelingenkamp.

Het kleine team van internationale vrijwilligers organiseert activiteiten en probeert de donaties – die vanuit heel Europa toestromen – eerlijk te verdelen over de achthonderd Syrische vluchtelingen. De meisjes willen het verschil maken, maar botsen al snel op de grenzen van de realiteit. 

Polen. Een oude Esperantist vertelt hoe het Esperanto zijn redding bleek na de dood van zijn zoon. Met heimwee kijkt hij terug naar de tijd dat zijn ideaal nog springlevend was en niet werd weggezet als folklore.

 

Uniek theaterhoorspel met een stevige vleug audio over de botsing tussen droom en daad. Voor al wie twijfelt tussen zich neerleggen bij de wereld zoals hij is en onvermoeibaar ten strijde trekken tegen windmolens. Met live electronica-muziek van Frederik Declercq.

Lucas Derycke is een audiomaker die een jaar als Jonge Maker bij Het Nieuwstedelijk actief was. Hij specialiseert zich in verhalende audio. Geen pure geluidskunst, maar audio als medium om te zeggen wat hij te zeggen heeft. Hij maakt radiodocumentaires voor de Nederlandse omroep, mockumentaries voor Radio 1 en radiofictie voor de Duitse omroep. Voor het audiowerkstuk Screener kreeg hij de Hörspielpreis der Kriegsblinden, de  belangrijkste Duitse prijs voor  hoorspelen. 

Esperanto is Lucas eerste theatervoorstelling en gebaseerd op zijn eigen verblijf en interviews in een Grieks vluchtelingenkamp. Op het podium geen spelers, maar wel een audiovisuele cocktail van stemmen, interviewfragmenten, projecties en live muziek door Frederik De Clercq.


Bij deze voorstelling hoort een omkadering in de klas.


Credits

Tekst, concept en regie  Lucas Derycke
Muziek  Frederik De Clercq 

Dramaturgie  Els Theunis

Doelgroep(en):
4M Secundair - 4de jaar
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Prijs:  € 7.00 per leerling
(Omkadering inbegrepen)

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 lesmap esperanto.pdf
 interview-lucas derycke.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 19.02.2019 10:30 - 11:35 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) volzet
di 19.02.2019 13:30 - 14:35 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) 82 Inschrijvingen zijn afgesloten