Het puin van Eden

Door: Het Kwartier & fABULEUS

Theater "Eén van de vele voordelen van de berg is dat je hier veilig bent."

Martha en Lukas komen dagelijks samen op een heuvel, ‘hun heuvel’, om hun verbeelding de vrije loop te laten. Aan hun vriendschap komt een einde wanneer Lukas naar het middelbaar gaat en nieuwe vrienden krijgt. In die nieuwe wereld is geen plaats voor spelen. En dus ook niet voor Martha. Achttien jaar later kijken ze elkaar ongewild weer in de ogen. Er ontstaat een onhandige pingpong tussen nu en het verleden.

Het puin van Eden is een herkenbare theaterproductie voor jonge tieners over opgroeien. Over hoe anderen je veranderen. Over de grenzen van fantasie. En de vervaldatum van vriendschap.

 

Het Kwartier maakt verrassende en relevante voorstellingen voor kinderen, jongeren én volwassenen. De doelgroep wordt bepaald door de inhoud, in plaats van omgekeerd. Geleid door nieuwsgierigheid en maatschappelijke interesse zoekt Het Kwartier ‘wegen uit het alledaagse’: door aan het banale en dagdagelijkse te wringen, wordt een reflectieproces in gang gezet.

fABULEUS is een uniek productiehuis voor dans en theater. Centraal staat de artistieke samenwerking tussen jong talent en ervaren makers. Op het podium staan de ene keer jongeren, de andere keer professionelen. fABULEUS biedt hen de nodige omkadering om hun talent en artisticiteit als speler, danser of maker te ontwikkelen en heeft op dat vlak ook een internationale voorbeeldfunctie.

Pers

"De geniale zet van Mariën en Von Winckelmann is het ongemakkelijke brokkeltaaltje waarin deze tekst is opgesteld. (...) De taal leidt om de tuin. L’enfer, c’est les autres, maar dan op pubermaat." (*** De Standaard)


Bij deze voorstelling hoort een omkadering (workshop vooraf in de klas).

Lesmap

Programmablaadje

Persrecensie De Standaard
Persrecensie De Morgen
Persrecensie Theaterkrant


Credits

spel  Arend Pinoy & Wanda Eyckerman 

tekst & regie  Freek Mariën & Carl von Winckelmann 

dramaturgie  Peter Anthonissen & Ruth Mariën

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar


Prijs:  € 7.00 per leerling
(Omkadering inbegrepen)

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 05.02.2019 13:30 - 14:30 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) 83 Inschrijvingen zijn afgesloten