What will people say

Door: Iram Haq

Film De zestienjarige Nisha is net als de rest van haar Noorse leeftijdsgenoten. Ze gaat naar feestjes, hangt rond met vrienden en heeft haar oog laten vallen op een leuke jongen.

Er is één verschil: Nisha moet alles stiekem doen omdat ze volgens Pakistaanse tradities wordt opgevoed. En dat gaat niet lang goed in What Will People Say. Na een onschuldig lijkende zoen belandt de tiener in een draaikolk van woede en schaamte die haar steeds verder wegzuigt van haar normale leven. Voor haar familie is ze een lopend schandaal dat geneutraliseerd moet worden. Goedschiks of kwaadschiks. (IFFR)

 

Met hulp van een sterk debuterende hoofdrolspeler maakt regisseur Iram Haq invoelbaar hoe scherp een gespleten cultuur kan snijden. Aan de ene kant het vrije leven dat iedere opgroeiende tiener in Europa wil, aan de andere kant de ouders die zich naar een betere toekomst hebben geknokt en niet zomaar hun tradities willen loslaten. Een leven vol botsingen, kloven en pijnpunten. Zie daar nog maar eens je eigen weg in te vinden.

Deze film zal herkenbaar zijn voor allochtone jongeren die opgroeien tussen twee culturen en een strengere opvoeding ervaren of zelf ook vaak verscheurende keuzes moeten maken tussen familie en hun peers. De film zal ook veel reacties losmaken, omwille van het extreme gedrag van de vader van Nisha in de film. Een bepreking in de klas is hier zeker wenselijk.


Credits

Langspeelfilm van Iram Haq – SE - 2017

Meerdere talen gesproken - Nederlands ondertiteld

Doelgroep(en):
4M Secundair - 4de jaar
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Prijs:  € 5.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
ma 11.03.2019 10:00 - 11:46 Cinema Palace (Anspachlaan 85, 1000 Brussel) 178 Inschrijvingen zijn afgesloten