1 on 1

Door: Karim Kalonji

Muziek Een reis doorheen de hiphopcultuur van de jaren '80 en '90

 ‘1 ON 1’ betekent in breakdance-terminologie: één tegen één. Uiteindelijk is een battle vooral een innerlijke strijd. Het is jij tegen jezelf. Je moet jezelf beheersen, jezelf kennen, je twijfel en angsten overwinnen. Dan heb je nooit verloren.

Karim Kalonji is een gevestigde waarde in het breakdance-milieu en liet zich als performer ook opmerken in de producties ‘Malcolm X’ en ‘Kuzikiliza’. Hij is gefascineerd door wat men in hiphop-taal ‘Old School’ noemt. Maar vooral door het gedrag van diegenen die doorheen de jaren een frustratie hebben opgebouwd. Het fenomeen bestaat overal: pioniers die jaloers zijn en anderen niets gunnen. ‘Vroeger was alles beter!’ Old School versus New School: net een vader-zoon relatie.

‘1 ON 1’ is een monoloog vol humor. Karim Kalonji neemt je mee op een persoonlijke reis doorheen de hiphopcultuur van de jaren '80 en '90, met gebruik van sampling.


Bij deze voorstelling hoort een inleidende workshop door Karim zelf.
Aan de hand van de hiphop cultuur licht hij toe hoe subculturen ontstaan, hoe sommige mainstream worden en waarom andere uitdoven. Hoe hip hop tot stand kon komen in een wereld waar nog geen internet, sociale media bestond.

Duur: 1 lesuur
Locatie: in de klas

 


Credits

Tekst, regie en spel: Karim Kalonji

Coaching: Mike Van Alfen en Pitcho Womba Konga

Productie: Ism Skinfama

Met dank aan: Campo Victoria & WIPCOOP/MAP

Doelgroep(en):
4M Secundair - 4de jaar
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 7.00 per leerling
Omkadering inbegrepen

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen