Projectwww

Door: Zinnema e.a. partners

Theater Een nieuwe versie van Projectwww (Wie, Wat, Waarom) dat jongeren van het vierde, vijfde en zesde middelbaar de kans geeft om op scène hun eigen mening te uiten over thema’s die hen dagelijks bezighouden.

Zinnema (Het Vlaams Huis voor Amateurkunsten) zal in samenwerking met verschillende partners (gc De Rinck, cc Westrand, Lasso, LEAD e.a.) dit schooljaar een ambitieus projectwww op poten zetten waarbij jong talent de kans krijgt om een unieke podiumervaring op te doen. Via verschillende podiumdisciplines werken jongeren uit Brussel en Vlaams-Brabant samen aan een productie vertrekkend vanuit hun eigen leefwereld en bouwen zo bruggen over de gemeente- en gewestgrenzen heen.

Projectwww (Wie, Wat, Waarom) geeft jongeren van het vierde, vijfde en zesde middelbaar de kans om op scène hun eigen mening te uiten over thema’s die hen dagelijks bezighouden: identiteit, de digitale wereld, social media enzoverder. Kortom, het gaat om onderwerpen waarmee de jeugd van vandaag zich kan identificeren. Hun standpunten gaan ze met elkaar uitwisselen in een dans/theaterproductie die allerlei artistieke vormen combineert.

In het najaar wordt projectwww op school voorgesteld. Nadien kunnen geïnteresseerde jongeren deelnemen aan een kennismakingsworkshop, gegeven door professionele dansers en theatermakers om zich goed voor te bereiden en om vol zelfvertrouwen in het project te stappen. In het voorjaar volgt een reeks repetities en krijgt de voorstelling gestalte.

Het eindresultaat van het project zal niet alleen als schoolvoorstelling maar ook als publieksoptreden getoond worden in Anderlecht en Dilbeek. 

 


Meer concreet
In de loop van de maand september brengen twee coaches een bezoek aan de scholen om het project aan de jongeren voor te stellen om zo een aantal van hen warm te maken voor het project. We hopen dat ook jouw school tijd wil vrijmaken om hen te ontvangen. In de komende weken zal samen met de coaches onderzocht worden op welke manier dit zal gebeuren. Meer info hierover in september.
In oktober is er een eerste kenningsmakingsworkshop en begin november volgt de startdag. De leerlingen die intekenen zullen in de maanden januari en februari op 7 woensdagnamiddagen en 3 dagen tijdens de schoolvakantie aan een productie werken. Begin maart wordt de productie gepresenteerd aan scholen alsook aan het brede publiek, jouw school kan daar zeker bij zijn!

Deelname is voor de jongeren volledig gratis.

Heb je interesse om projectwww via jouw school mee te promoten en wil je graag meer informatie? Contacteer dan Chris Daniëls, p/a gc De Rinck.


Doelgroep(en):
4M Secundair - 4de jaar
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 2.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
wo 03.03.2021 10:00 - 11:00 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) 220 Inschrijvingen zijn afgesloten
do 04.03.2021 10:30 - 11:30 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) 220 Inschrijvingen zijn afgesloten
do 04.03.2021 13:30 - 14:30 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) 220 Inschrijvingen zijn afgesloten
vr 05.03.2021 10:30 - 11:30 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) 220 Inschrijvingen zijn afgesloten