In search of democracy 3.0

Door: Stichting Nieuwe Helden , ARSENAAL (BE) en Het Zuidelijk Toneel (NL)

Theater Een live onderzoeksperformance over de toekomst van democratie.

Autoritaire leiders, algoritmes en globalisering. Democratieën staan van alle kanten onder druk. Als we macht op een eerlijke manier willen vormgeven, moet er iets veranderen. Maar
wat precies, en hoe?

Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL en Het Zuidelijk Toneel, gaan op reis door Europa met een nieuw project: In Search of Democracy 3.0 (Op Zoek naar Democratie 3.0).
Samen met lokale partners en burgers doen ze onderzoek naar hedendaagse democratieën, met al hun uitdagingen en mogelijkheden voor de toekomst.

In Search of Democracy 3.0 bestaat uit een interactieve live performance, een documentaireserie, een lezing en een online kennisplatform.

In de zomer van 2019 startte de tour van de live onderzoeksperformance. Een fijne en dynamische bijeenkomst waarbij je wordt meegenomen in het onderzoek naar de geschiedenis, het nu en de toekomst van de democratie. Naast een analyse wordt er actief gezocht naar nieuwe mogelijkheden en ideeën. Dus wees bereid om geprikkeld te worden.
De combinatie van theater, muziek en directe dialoog zorgt voor een open en toegankelijke sfeer waarbij je zelf kan kiezen of je deelneemt aan het onderzoek of dat je liever kijkt naar wat er gedacht en besloten wordt.

Biografie gezelschap
Een democratische avond voor bijna iedereen is tot stand gekomen in samenwerking tussen Stichting Nieuwe Helden (NL/BE), ARSENAAL (BE) en Het Zuidelijk Toneel (NL) als onderdeel van het 'pilot project' In Search of Democracy 3.0 van het Europese culturele netwerk IN SITU. De partners van dit project zijn Stichting Nieuwe Helden, ARSENAAL/LAZARUS, Het Zuidelijk Toneel, IN SITU, Staatstheater Mainz, Theater Aan Zee, Oerol en De Vooruit.


Website
www.insearchofdemocracy.com

Twitter
https://twitter.com/Democracy_3_0


Deze live performance wordt qua inhoud en woordgebruik aangepast aan de leerlingen. Het is een ideale aanzet om in te zoomen op het begrip "democratie".
Indien hier verder omkadering gewenst is, willen we dit graag uitwerken.


Credits

Van/met: Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Piet Menu, Niels Kuiters, Jasper van den Berg, Eva Meijering en Saar Vandenberghe

Spel (afhankelijk van de locatie): Lucas De Man, Sarah Eisa, Willy Thomas, Niels Kuiters, Eva Meijering en Saar Vandenberghe

Techniek: Maarten Snoeck/Emile van Gils

Documentaireserie: Emma Lesuis

Doelgroep(en):
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Duur:  100 minuten

Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen