Les misérables

Door: Ladj Ly

Film Ladj Ly toont de kijker dat de klassenstrijd waar Hugo over schrijft vandaag nog steeds brandend actueel is. ⁣

Stéphane is een groentje in de anti-criminaliteitsbrigade van Montfermeil, een licht ontvlambare wijk in de Parijse voorsteden. De rivaliteit tussen straatbendes is er overal voelbaar. Samen met twee ervaren collega’s doet Stéphane een interventie, die dreigt te ontsporen in een sfeer van geweld en provocatie. Een jongen uit de buurt legt met een drone het politieoptreden op film vast.

Er hangt oproer in de lucht in Les misérables, en de geur van kruitdamp. In een bruisende film over radicalisme, tolerantie en provocatie, zijn adrenaline en woede moeilijk te controleren. Een boze film boordevol energie, die tijdens een spannende finale bijna dreigt over te koken.


Ladj Ly - Frankrijk - 2019 - 104 min.
Frans gesproken - Nederlands ondertiteld

Thema's: Armoede - Burgerzin - Conflicthantering - Criminaliteit - Discriminatie en racisme - Identiteit (ik en de wereld) - Multiculturele samenleving - Onderdrukking - PolitiekWeerbaarheid

Bij deze film hoort een lesmap.


* Regisseur Ladj Ly scoorde met zijn fictiedebuut al meteen de Juryprijs in Cannes. 'Les misérables' was de openingsfilm van het 46e Film Fest Gent.


Doelgroep(en):
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Duur:  105 minuten

Prijs:  € 5.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen