Jojo Rabbit

Door: Taika Waititi

Film Een aangrijpende, humoristische film die een eenzame jongen volgt tijdens de tweede wereldoorlog.

Jojo - 10 jaar oud en lid van de Hitlerjugend - woont alleen met zijn moeder sinds papa verdween. Op zoek naar steun en gezelschap vindt de jongen een denkbeeldige vriend in zijn grote held Adolf Hitler. In Jojo’s fantasie spelen ze samen, gaat Adolf mee op avontuur en krijgt hij van zijn mentor belangrijke levenslessen. Die rare fantasie botst frontaal met een nieuwe gebeurtenis in zijn leven: een Joods meisje dat bij hen thuis onderduikt.

De manier waarop regisseur en acteur Taiki Waititi (o.a. Hunt for the wilderpeople) gestalte geeft aan een van de grootste boosdoeners van de moderne tijd, overtreft alles. Humor is de beste manier om foute helden, grote waarheden en autoritaire regimes onderuit te halen. Net wanneer je denkt dat deze komische satire met alles de draak steekt, ontdek je achter die façade een teder verhaal met een indringende boodschap.


Taika Waititi - US - 2019 - 108 min.

Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

Thema's: Anders zijn - Burgerzin - Discriminatie en racisme - Gezin en familie - Historische context - Identiteit (ik en de wereld) - Oorlog - Volwassen worden - Vriendschap en liefde - Weerbaarheid - Ziekte en verlies

Bij deze film hoort een lesmap.


Credits

 

 

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar


Duur:  110 minuten

Prijs:  € 5.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen