Vuur/toren

Door: Laika en hetpaleis
© Diego Franssens

Theater Een visuele, dynamische, dansante en tragikomische voorstelling over de drie laatste vuurtorenwachters ter wereld.

Sommige mensen zorgen voor anderen. Van 's morgens tot 's avonds. Dag in, dag uit. Hun hele leven lang. Ze zorgen omdat het hun lot is of een gave of gewoon uit naastenliefde. Ze hopen dat iemand ooit voor hen zal zorgen. Sommige mensen houden een vuur brandend in een toren. Te midden van de woeste oceaan, in weer en wind, met gevaar voor eigen leven. Alleen maar opdat anderen veilig thuis geraken.

Maar wie loodst hen doorheen het woelig water naar een veilige haven, als ze oud of moe of ziek zijn? En wat als iedereen hen vergeten is? Hoe lang houd je het vuur in de toren en het vuur in je hart brandend?

Michai Geyzen maakt opnieuw een voorstelling voor jonge kinderen. Dit keer inspireert hij zich op het fascinerende, vaak geromantiseerde beroep van de vuurtorenwachter: moedige mannen - of vrouwen – die bereid zijn extreme eenzaamheid en zware stormen te verduren. Rare snuiters, gestrand tussen wal en schip, overgeleverd aan de natuurelementen en aan elkaar.

 

Vuur/toren wordt net als Über-ich (2014) en De Passant (2017) een visuele, dynamische, dansante en tragikomische voorstelling over de drie laatste vuurtorenwachters ter wereld die door iedereen vergeten zijn. Drie wachters die de grond onder hun voeten verliezen als ze in de armen lopen van het enige wezen ter wereld dat hen bleef koesteren. De zee. 

 

 

 


Credits

Concept en regie Michai Geyzen

Spel: Ephraïm Cielen, Young-won Song, Boris Van Severen, Robbert Vervloet

Muziek: Ephraïm Cielen

Choreografie: Young-won Song

Scenografie: Peter De Bie

Dramaturgie: Mieke Versyp

Kostuums: Vick Verachtert

Lichtontwerp: Thomas Stevens 

Doelgroep(en):
4LJ Lager - 4de leerjaar


Duur:  55 minuten

Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 flyer-vuurtoren.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Inschrijvingen zijn afgesloten
do 04.02.2021 10:30 - 11:25 Zinnema (Veeweidestraat 24/26, 1070 Anderlecht) 52 Inschrijvingen zijn afgesloten