Milieueducatie Een vormingstraject voor leerkrachten van het basisonderwijs rond buiten leren.

Het voorbije jaar zijn we de tijd die we buiten spenderen meer gaan appreciëren en ook veel kinderen (her)ontdekten de natuur. Het kan voor een school enorm waardevol zijn om met deze verbondenheid aan de slag te gaan. Buiten zijn kinderen niet alleen alerter en creatiever, het heeft ook een positief effect op hun welzijn. Via Outdoor Learning leren kinderen 21e-eeuwse vaardigheden als samenwerken, probleemoplossend denken en zelfstandigheid ontwikkelen. 

 

MOS Brussel en Leefmilieu Brussel bieden je daarom het vormingstraject ‘Beter Buiten’ aan. In vier vormingssessies doe je de kennis op en leer je vaardigheden om vol vertrouwen met je klas de stap naar buiten te zetten en er leuke, leerrijke lessen van te maken. Je krijgt hiervoor zowel concrete kennis over de natuur, linken met de leerdoelen, als duidelijke praktische tips over buiten lesgeven in de stad mee.

 

 

Tijdens de sessies wissel je ervaring uit met collega’s en lassen we reflectiemomenten in zodat je je eigen invulling van Outdoor Learning ontwikkelt. Doorheen het schooljaar krijg je nog extra inspiratie doorgestuurd. Daarbovenop zullen de Brusselse gemeenschapscentra ook de mogelijkheid bieden om een box uit te lenen met materiaal voor een fijne buitenactiviteit met je klas.

 

 

Schrijf je in voor het vormingstraject en ontdek hoe je rond eender welk onderwerp bij jouw school in de buurt aan te slag kan gaan! 

Inschrijven voor dit vormingstraject kan tot 15 september 2021. Inschrijvingen gebeuren via een extern formulier (klik hier of onderaan deze pagina). Wees er tijdig bij: de plaatsen zijn beperkt! 

 

De vormingen zijn voor leerkrachten uit het basisonderwijs en zullen doorgaan op 22 september 2021, 27 oktober 2021, 9 maart 2022 en 4 mei 2022. De sessies gaan door op verschillende Brusselse locaties, steeds van 9u30 tot 12u30.

 

Doelgroep(en):

LK
Leerkrachten

Duur:

180 minuten

Prijs:

Gratis

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
wo. 22-09-2021 09:30 N.t.b. 1 Reservaties zijn al afgesloten