Press Play

Door Kopergietery KGbe & playField.

© Kurt Van der Elst

Theater De Brusselse gemeenschapscentra (N22) slaan de handen in elkaar om alle Brusselse leerlingen van de 3e graad LO een boeiende en intrigerende theatervoorstelling te laten beleven.

Zet jezelf aan de controleknop en beslis wat er gebeurt op scène. PRESS Play. neemt je mee in een interactieve voorstelling die speelt met de heerlijke/verraderlijke vrijheid van een virtuele wereld vol verborgen algoritmes.

Beslis zelf wat je wil zien op scène.
Niet datgene wat degene naast jou of degene voor jou kiest.
Jij kan zelf bepalen hoe de wereld op het toneel verandert. Welke kant het verhaal op gaat en wat er gebeurt met de personages.
Publiek wordt speler wordt publiek.

Steeds meer regisseer je zelf je leefwereld.
Op social media bepaal je wat je te zien krijgt en wat niet.
Steeds meer lijken wij allen en de wereld rondom ons ‘maakbaar’.
Dat brengt een vals gevoel van controle met zich mee en vooral een groot gevoel van verantwoordelijkheid: je kan toch zelf kiezen wie je bent? Of lijkt dat alleen maar zo? Manipuleer je zelf de dingen, of word je gemanipuleerd?
En wat gebeurt er als blijkt dat je niet de enige bent met een afstandsbediening?
Is er ook een pauzeknop?

In PRESS Play. gaan playField en KOPERGIETERY op zoek naar het land achter alle avatars. Naar de verborgen algoritmes die jou stiekem een richting doen kiezen.

Tijd voor vurig verzet?
Kom en speel mee…

N22 podium derde graad: niet minder dan 5 titels op 7 locaties verspreid over Brussel!
Elke klas kan minstens 1 voorstelling bijwonen.

Bereid de voorstelling voor met je klas met Voor de show, selecteer het GC waar je normaal participeert om het spel te spelen.

++ DE MAKERS ++

playField. is een kunstcollectief dat bestaat uit Lana Schneider, Tim De Paepe en Marthe Schneider. PlayField. speelt met de traditionele grenzen van theater en vermengt performance, nieuwe media en beeldende kunst in een uniek werkproces. Met wetenschappelijk onderzoek als vertrekpunt zet het collectief thema’s als privacy, big data en de verhouding tussen mens en natuur centraal. De interactieve performances nodigen het publiek uit om mee het podium te betreden en in gezamenlijk gesprek te reflecteren op de eigen leefwereld. Het collectief is bij het grote publiek vooral bekend van hun Big Data Trilogie die doorheen België en Nederland tourde en waarvan de eerste twee delen te zien waren op de tweede editie van Festival Digital (KOPERGIETERY).

Marthe Schneider is theatermaker, schrijver en actrice. In haar werk benadert ze de spanning tussen fictie en realiteit door in haar performances te reflecteren op verschillende mogelijke toekomstperspectieven, wat het publiek aanmoedigt om hun huidige sociale omgeving te herzien. Ze wordt sterk beïn-vloed door documentairetheater. Ze speelde o.a. in de oorlogsfilm De Slag om de Schelde (regie: M. van Heijningen Jr.), nu te zien op Netflix.

Lana Schneider is theatermaker, scenograaf en beeldend kunstenaar. In haar beeldend werk maakt Schneider gebruik van verschillende media. Na haar studies werkte Schneider mee aan projecten van o.a. Frederic Geurts, Henri Jacobs, doorliep ze een residentie in IJsland en werkte ze samen met choreograaf Radouan Mriziga aan de dansvoorstelling “7”.

Yemi Oduwale studeerde in 2010 af als acteur en theatermaker aan het KASK in Gent. Sindsdien is hij actief, zowel op het scherm als op de bühne, in tal van producties. Op dit moment is hij voornamelijk te zien in de reeksen Thuis en Dertigers (VRT) en de reeks Brak (VTM Go). Naast acteren houdt hij van experimenteren met andere media. Zo maakte hij in 2014 i.s.m. ‘Vranckx’ en ‘The Redhorse Collective’ de documentaire ‘Worthy of the Crown’ waarin hij naar Nigeria trekt om er zijn zieke grootvader te bezoeken en er de heersende titelhype te onderzoeken. 

Credits

CONCEPT: playField. CREATIE: Yemi Oduwale, Lana Schneider, Marthe Schneider, Ilja Van Autreve. SPEL: Yemi Oduwale, Marthe Schneider. STEM: Carine van Bruggen. SOFTWARE DEVELOPER: Jan Everaert (Crashlab). LICHTONTWERP: Jeroen Doise. KLANK: Frederik Van Onsem. DATA VISUALISATIE: Genia Rappé. CONTROLLER DESIGN: Jamie Goegebeur, Seppe Van Hecke. DECOR: Kris van Oudenhoven, Polien Demeulemeester. KOSTUUMS: Leentje Kerremans
IN SAMENWERKING MET: GEMH lab & Koontz Interactive. VOORTRAJECT IN SAMENWERKING MET: Nerdlab
DANK AAN: Tim De Paepe, Bavo De Kuysscher, Jens De Wulf, Brecht Lauwers
MET DE STEUN VAN de Tax Shelter measurement of the Belgian federal government.
EEN PRODUCTIE VAN KOPERGIETERY, KGbe & playField. IN SAMENWERKING MET Forum Freies Teater (D)
Deze productie komt tot stand met de steun van de Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid.

Doelgroep(en):

5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

55 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas!
Ga naar www.voordeshow.be.

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
wo. 27-04-2022 10:30 De Kriekelaar volzet
do. 28-04-2022 10:30 De Kriekelaar volzet
do. 28-04-2022 13:30 De Kriekelaar 50 Log in om te kunnen reserveren