© Kurt Van der Elst

Theater De Brusselse gemeenschapscentra (N22) slaan de handen in elkaar om alle Brusselse leerlingen van de 3e graad LO een boeiende en intrigerende theatervoorstelling te laten beleven.

Op een dag kwam ik thuis en waren mijn ouders weg. Het is te zeggen, zij waren gekrompen en alles rondom hen leek plots gigantisch. Ik begreep het niet. Mijn pa zat op de rand van een bloempot en mijn ma was verdwaald in het tapijt. En toen was het hek van de dam.

Woestzoeker is een bitterzoete, maar vrolijke, van de pot gerukte voorstelling over hoe een groeiende sociale ongelijkheid ook het onderwijs aantast. Twee woeste zoekers trekken hartstochtelijk ten strijde tegen een vijand waarvan iedereen zegt dat hij niet te kloppen is: armoede.  

Na het hyperkinetische Bekdichtzitstil (2014) schrijven Raven Ruëll en Jan Sobrie opnieuw een lofzang op het roekeloze en losbandige kind dat anders is. Sophie Warnant en Dries Notelteirs spelen twee kinderen die elkaar vinden in eenzelfde situatie. Met (geïmproviseerde) instrumenten brengen Keimpe De Jong en Arend Niks een soundscape live op de scène. Woestzoeker is een voorstelling van Theater Antigone en Theater Artemis over verwoed tegen de stroom in zwemmen. Want tegen de stroom in heeft wel degelijk zin.  

N22 podium derde graad: niet minder dan 5 titels op 7 locaties verspreid over Brussel!
Elke klas kan minstens 1 voorstelling bijwonen.

We vragen om deze voorstelling zeker in te leiden in de klas omwille van het gevoelige thema. Je kan hiervoor Voor de show gebruiken, selecteer het GC waar je normaal participeert om het spel te spelen.
Je kan eveneens verder het thema met je leerlingen in klas bespreken met behulp van het 'Webory-spel' en/of 'Ik zit op koers'. Het spel is gemaakt naar aanleiding de campagne ‘Samen Tegen Armoede’ van Welzijnszorg, maar kan ook los van de campagne gebruikt worden. 

Credits

Een voorstelling van Theater Antigone & Theater Artemis Regie Raven Ruëll Spel Dries Notelteirs, Sophie Warnant, Keimpe De Jong of Arend Niks Tekst Raven Ruëll en Jan Sobri Scenografie Giovani Vanhoenacker Lichtontwerp Maarten Thorrez Geluidsontwerp Niels Vanherpe

Doelgroep(en):

5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

70 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap aanmelden om te kunnen downloaden
Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas!
Ga naar www.voordeshow.be.

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
do. 10-03-2022 10:30 Zinnema volzet
do. 10-03-2022 13:30 Zinnema 25 Reservaties zijn al afgesloten