Big Bang - parcours 11,12

Door Zonzo Compagnie BOZAR

Muziek
BIG BANG is een feestelijke ode aan avontuurlijke muziek en klankkunst. Voor het jonge publiek bouwt organisator Zonzo Compagnie Bozar om tot een ritmisch labyrint. Staat jouw klas paraat voor een muzikaal avontuur?

Tijdens de BIG BANG Scholendag worden de leerlingen getrakteerd op een veelkleurig muzikaal programma met muziekvoorstellingen, klankinstallaties en een denderende fanfare. 

 
Jullie parcours bestaat uit:

Jullie starten met Klank de kleuren, een interactieve audiotrip.

Kies je favoriete audiokanaal en belandt in een universum waar beweging, geluid, ruimte en woord zich vermengen tot een klinkende mix.
Woorden en geluiden sturen je door de ruimte. Hoe ver sta je van de andere dansers en durf je dichtbij te komen? Versnel en vertraag, beweeg samen en dan weer solo. Zullen de klanken je lichaam abnormaal doen kronkelen en swingen? Er is maar één manier om daarachter te komen…

 

Vervolgens trekken jullie naar Shel(l)ter. In navolging van de internationaal bejubelde voorstellingen Starend Meisje en Slumberland slaan Zonzo Compagnie en de Gentse cineaste Nathalie Teirlinck opnieuw de handen in elkaar voor een voorstelling waarbij film, muziek en theater een uitdagend verbond aangaan. Deze keer neemt Liesa Van der Aa (Speciale Vermelding Klara's 2020 als performer van het jaar) het muzikale luik voor haar rekening met schelpenensemble Spiral Consort als bondgenoot.

Op een nacht spoelt een jongen zonder herinneringen aan op de branding. Via de ontmoetingen op het strand leert hij de regels van het spel. Of leren de anderen nog het meest van hem?

Zodra de lichten doven word je ondergedompeld in een zintuiglijke wereld waar nu eens muziek, dan weer film of woord je gidst doorheen de gevoels- en belevingswereld van het bijzondere aanspoelkind. Samen met hem verwonderen we ons over nieuwe ervaringen, ontdekkingen en de kleurrijke figuren op het strand.  

SHEL(L)TER is een modern sprookje voor het hoofd en hart met thema’s als ‘anders zijn’, naastenliefde en eigenwaarde. Wat het betekent om kind of zelfs simpelweg mens te zijn? En bovenal belicht het stuk een universeel  verlangen naar bescherming, een thuis, het gevoel ergens te horen. 

Een voorstelling die kinderen niet onderschat in hun denkvermogen maar net stimuleert, eentje die niet betuttelt maar net uitdaagt. Een multidisciplinaire voorstelling die bij momenten speels en dan weer ontroerend is, die verwondert en zinnestreelt, maar ook bevraagt.

 

Eindigen doen we uiteraard met een BANG met fanfare, Orchestre international du VETEXLaat je meeslepen in een feestelijke roes. Kom dansen op het ritme van een van de kleurrijkste en feestelijkste groepen van Europa! Met hun energieke muziek met Balkan- en mediterrane invloeden slepen de vijftien muzikanten van deze brassband je mee in een vrolijke roes.

 

We komen uit onze bubbels! Maar... naar het theater gaan, hoe ging dat alweer? 
Bekijk met de klas dit filmpje ter opfrissing van de gedragscodes in het theater. 

Parcours die starten in de voormiddag eindigen om 12u, parcours die starten op de middag eindigen om 14u55.

Boterhammen:
- Parcours die starten in de voormiddag of 12u40: jullie kunnen boterhammen eten in de Ravensteingalerij of bij mooi weer in het Warandepark.
- Parcours die starten om 12u15: Tijdens het parcours is er ruimte om de boterhammen te eten. We vragen om als leerkracht alle boterhamdozen mee te brengen in een zak.

Credits

Het BIG BANG Festival is een project van Zonzo Compagnie in coproductie met Bozar- met de steun van Klara, Vlaanderen en het Creative Europe Programme van de Europese Unie. 

Coproductie: BOZAR & Zonzo compagnie
In samenwerking met: VGC, Jeugd en Muziek Brussel, Jeunesses Musicales de Bruxelles

BIG BANG Brussels 2022 | BIG BANG Festival

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar

Duur:

180 minuten

Prijs:

€ 8.00 / leerling
Één leerkracht gratis per 15 leerlingen

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas!
Ga naar www.voordeshow.be.

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 07-11-2022 09:45 BOZAR volzet