© Will Blenkin

Dans
De Brusselse gemeenschapscentra (N22) slaan de handen in elkaar om alle Brusselse leerlingen van de 3e graad LO een boeiende en intrigerende theater of dansvoorstelling te laten beleven.

In een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren bewegen vier individuen in en door de ruimte. Ze drijven elkaar aan, lopen, botsen, klimmen, dragen, balanceren en transformeren. Ze komen toe en vertrekken, ontmoeten en verlaten, verschijnen en verdwijnen. We bewegen ons als mens sowieso altijd voort. Maar wat als je altijd ‘onderweg’ bent en nooit ergens kan thuiskomen? En wat met het spanningsveld tussen het individu en de groep? In hun zoektocht naar onafhankelijkheid hebben ze elkaar meer dan ooit nodig. Ze houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Een flirt met risico… 

 

‘EXIT’ is een spannende, impressionante en fysieke circus- en dansvoorstelling waar beweging, partner-acrobatie en balansbord samenvloeien. Choreograaf Piet Van Dycke nodigt voor deze voorstelling vier circusartiesten uit, elk gespecialiseerd in een andere discipline (bascule, straps, trapeze en acrodans). Ook hier is de thematiek van toepassing: vier individuele disciplines in één collectieve taal.   

 

“Piet Van Dycke put in zijn werk zowel uit hedendaags circus als dans. Dat zorgt voor speelse voorstellingen die opvallen door origineel gebruik van ruimte, objecten en lichamen. Hij gaat zijn thema’s te lijf door de interactie tussen beweging en acrobatiek en creëert zo beelden die zich energiek in steeds andere plooien weten te vouwen.” (Juryrapport BNG Bank Dansprijs 2021) 

N22 podium derde graad: 6 titels op 6 locaties verspreid over Brussel!

De titels van 22-23 zijn: Dounia B, Connie & Zorba, Exit, A knock at the door, Vaders & eieren en Raspoetin. Zowel dans, bewegingstheater, figurentheater als teksttheater en alles er tussenin.


Elke klas kan minstens 1 voorstelling bijwonen. 

 

Bereid de voorstelling voor met je klas met de lesmap of met Voor de show 

Selecteer het GC waar je normaal participeert om het spel te spelen.

 

Credits

Concept, choreografie: Piet Van Dycke   
Performers: Christopher Mc Auley, Luuk Brantjes, Samuel Rhyner en Will Blenkin   
Muziek: Bastiaan van Vuuren  
Dramaturgie: Marie Peeters   
Installatie: Arjan Kruidhof en Arjen Schoneveld   
Scenografische ondersteuning: Menno Boerdam   
Vooronderzoek: Bavo De Smedt, Marius Cavin en Raff Pringuet   
Productie: Circumstances 
Coproductie: Festival Circolo, DansBrabant, Theater op de Markt, HET LAB Hasselt, Circ’uit, Miramiro, Cirklabo 
Met steun van PLAN, Stad Leuven en Grensverleggers/deBUREN (een regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland) 

Doelgroep(en):

5LJ
Lager - 5de leerjaar
6LJ
Lager - 6de leerjaar

Duur:

55 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Speel als voorbereiding op deze voorstelling het online theaterspel in je klas!
Ga naar www.voordeshow.be.

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 14-03-2023 13:30 Bronks volzet
di. 14-03-2023 10:00 Bronks volzet
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reservaties zijn al afgesloten