BIG BANG: Farfelu

Door Zonzo Compagnie BOZAR

Muziek BIG BANG is een feestelijke ode aan avontuurlijke muziek en kunst voor jonge oren. Dit jaar nog geen muzikaal parcours (COVID), maar wel één sterke muzikale performance in de prachtige zalen van BOZAR.

Farfelu betekent zoveel als maf, bizar, extravagant. In deze voorstelling gaan we dan ook voor gek, gekker, gekst! De gevatte interactie tussen multi-instrumentalist Rémi Decker en de geprojecteerde animatiefilmpjes maakt van Farfelu een next level cineconcert. 

Er  passeert een parade van vreemde figuren, zotte machines en bizarre beestjes. Ze worden tot leven gewekt met gebonk, gepiep, getsjak, geflatsj, en andere klanken die muzikant Rémi Decker uit z’n mouw schudt. Je ogen zullen je oren niet geloven, maar dit gebeurt allemaal live! 

De live soundtrack wordt gebracht door - intussen specialist in het genre - Rémi Decker. Als one man band matcht hij geluid en beeld en brengt zo niet alleen groots muzikaal spel, maar tevens een intieme precisie die de zintuigen streelt. We horen invloeden uit traditionele folk en bruitage, alsook abstracte klanken. De multi-instrumentalist switcht tussen doedelzak, gitaar, banjo, fluiten, slagwerk, duimpiano, en af en toe blaast hij zelfs op een rietje! 

Beatriz Bagulho rijgt de uitgekiende selectie van de origineelste animatiefilmpjes (2D, 3D, stopmotion) aaneen middels nieuwe visuals. Daarin verschijnt een geanimeerd alter ego van Rémi die de interactie tussen beeld en live performance compleet maakt.

Credits

RÉMI DECKER muziek & muzikale uitvoering BEATRIZ BAGULHO visuals LAURA MIRANDA MORENO assistentie animatie ARTHUR DE VUYST & WOUTER VAN LOOY decor ARTHUR DE VUYST techniek

ANIMATIEFILMPJES
Intro, Tea, Trumpet, Water, Hair, Scissor, X-Ray, Vacuum Cleaner, Finale - Beatriz Bagulho & Laura Miranda Moreno
Mosquito loop - Anni Oja
The Table is Set - Miira Tonteri
My Strange Grandfather - Dina Velikovskaya
Wet business - Dina Velikovskaya
Pro Mamu - Dina Velikovskaya
Boneless - Abdullah Saeed
The Itch - Yang Huang

Een productie van Zonzo Compagnie in coproductie met JEF Festival. Met de steun van Vlaanderen en Cultuurcentrum Het Gasthuis.

Doelgroep(en):

1LJ
Lager - 1ste leerjaar
2LJ
Lager - 2de leerjaar

Duur:

35 minuten

Prijs:

€ 5.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
ma. 08-11-2021 10:00 BOZAR 65 Reservaties zijn al afgesloten